Cikkek
Fenntartható Afrika

A Publikon Kiadó Fenntartható Afrika című tanulmánykötete továbbra is kapható a kiadónál!


Ki gondolná, hogy a fenntarthatóság és Afrika akár pozitív összefüggésekben is megjelenhet a közvélemény előtt?

Pedig ez nem akkora csoda, csak a sok örvénylő politikai és gazdasági folyamat mögé kell nézni. Azok keresztül-kasul járják, hálózzák, alakítják az afrikai kontinenst (és persze a világ többi részét is). Ahhoz, hogy a jelenleg feltartóztat-hatatlanul és fenntarthatatlan módon előre rohanó világunk egyik legösszetettebb térségével kapcsolatban ilyen megállapításokat tehessünk, merésznek, de még inkább kritikusnak kell lennünk. Éppen ez az, ami e kötet szerzőit vezérelte, amikor izgalmas, a fenntarthatóság kérdésköréhez kapcso-lódó tanulmányaikat megírták.

E vállalkozásukkal alapvető céljuk a vita generálása, az értelmes, érveken alapuló, tartalmas eszmecsere indítása vagy éppen erősítése. Csatlakozzon a diskurzushoz Ön is!

A Publikon Kiadó „Fenntartható fejlődés könyvek” sorozatának afrikai tematikájú darabja hat fiatal szerző tanulmányát fogja össze. Problémafelvetések készültek, amelyek további fejtörésre adnak lehetőséget – a pécsi tehetségműhelyben és azon túlnyúlóan, mindenki számára, aki felelősséget érez közös jövőnk iránt.

Tartalomjegyzék:
  1. Előszó
  2. Tarrósy István: Fenntartható Afrika?
  3. Glied Viktor: Környezet és fejlesztés Afrikában
  4. Keserű Dávid: Fenntartható állapotok?! Az afrikai városok helyzetképe az urbanizáció, a városi szegénység és a szlömösödés tükrében
  5. Bagi Judit: A nők politikai szerepvállalása és az oktatás a szubszaharai Afrikában. Fókuszban a Dél-afrikai Köztársaság
  6. Radics M. Péter: Veszélyezteti-e Dél-Afrika jövőjét a növekvő bevándorlás?
  7. Vörös Zoltán: Segíti-e a fenntartható fejlődést Kína afrikai szerepvállalása?
  8. Összegzés


A KÖTET MEGRENDELHETŐ ITT!