Hasheem Thabeet


Hasheem Thabeet 1987. február 16 -án született a tanzániai Dar es-Salaamban. Kosárlabdajátékos, a center pozícióban játszik.

Miután szülei az USA-ba költöztek, Ő a Cypress Christian középiskolába járt, Houstonban, majd az után a Connecticat Állami Egyetemen folytatta tanulmányait.

2006 ésl 2009 között a Connecticut Huskies csapatában játszott.

2006/2007 évében (ez gólyaként, az első szezonját jelentette) az átlag 6,3 -s pontot és a 3,8 -as meccsenkénti blokkot érte el. 2006. december 3 -án egyetemi rekordot állított fel, azzal, hogy egy meccsen belül tíz blokkot hozott össze. Thabeet ezt az All-Big East Team -ben, csapattársával, Jerome Dysonnal együtt érte el.

2007/2008 -ban másodéves hallgatóként már több játékidőt kapott és elérte az átlag 10,5 pontot, 7,9 visszapattanót és a 4,5 blokkot meccsenként. 2008. január 5 -én felállította saját rekordját: 10 blokkot egy játékon belül a Notre Dame Egyetemmel szemben. Thabeet az év Big East Védekező Játékosa lett és behívták az All-Big East Conference másodcsapatába.

2008/2009-ben először jelent meg a nemzeti képernyőkön, ekkor még, mint junior. Elérte a 13,6 pontot és a 10,8 visszapattanót játékonként. Ezen kívül 2009. január 31 -én a Providence Főiskola ellen megcsinálta első tripla-dupláját, ami azt jelenti, hogy 15 ponttot, 11 visszapattanót és 10 blokkot szerzett ekkor csapatának. Ezután másodszor is megválasztották az év Big East Védekező Játékosának és kinevezték DeJuan Blairrel együtt az év Co-Big East Játékosának. Thabeet 1000 -szer pattintott egy játékon belül a Purdue ellen. Ő volt a harmadik játékosa csapatának (Jerome Dyson és A.J. Price volt a másik kettő), akik erre ebben a szezonban képesek voltak. Ezen kívül Thabeet volt az, aki csapatát először (2004 óta) a negyeddöntőbe segítette.

Nem sokkal ezek után eldöntötte, hogy több szezont az egyetemen már nem játszik, és jelentkezett a 2009 -es NBA válogatóba, ahol a Memphis Grizzlies csapatának tagja lett.

A 2009/2010 -es NBA szezon volt számára az első NBA szezon, amelyet a válogatóban nyújtott teljesítményének köszönhetően a Memphis Grizzliesnél töltött. Ez az év tartogatott számára bőven nehézségeket. A nagy konkurenciaharc a pozíciójára (Marc Gasol, Hamed Haddadi, Steven Hunter és Zach Randolph voltak a konkurensei) következtében nem sok játékidő jutott neki. Ráadásul „problémák” megmutatkoztak a játékstílusában. Át kellett állnia az NBA -ban jellemző fizikálisan erősebb irányvonalat képviselő játékmódra. Ezért 2010 februárjában a Grizzlies -től a Dakota Wizards -hoz került az NBA D-Ligájába. Ezzel Thabeet lett minden idők legmagasabban draftolt játékosa, akit saját csapatából az NBA fejlesztőligájába küldtek. 2010 márciusának elejétől ismét a Grizzlies alkalmazta.

Statisztikája a 2009/10 -es játékévet nézve eléri a szűkös 2,9 pontot és 3,1 visszapattanót játékonként.
 


Források, bővebb információk:


http://de.wikipedia.org/wiki/Hasheem_Thabeet


Kép: forrás


Kapcsolódó ország:


Tanzánia