hírek
Afrika Tábor 2008 nyarán

2008-06-30 16:47:41

Ismerd meg Afrika világát egy izgalmas, színes nyári tábor keretein belül!

Amennyiben 14-18 éves vagy, és szeretnél végre világosabban látni, milyenek is az afrikai hétköznapok és a kultúra valójában, illetve mit keresünk már évszázadok óta kölcsönösen egymás kontinensein, gyere, és fedezd fel magad - szerezz ismereteket és tapasztalatokat az Afrika Tábor perzselő napja alatt!

A tábor programjai során létrejött kézműves és szellemi termékekkel nem kisebb a cél, mint hogy eljuttassuk őket közösen iskolákba, kulturális intézményekbe, sőt, az írott és elektronikus sajtóba, vagy akár az üzleti és vállalkozói szférába, hogy ezáltal felhívjuk a figyelmet a humanitárius témákra, és az egyéni felelősségvállalás lehetőségeire.

A tábor alatt izgalmas események és személyes találkozások révén ismerkedhettek meg Afrika értékes földrajzi, társadalmi, történelmi, néprajzi, kulturális kincseivel, és az elfeledett déli kontinens aktuális problémáival is. Bepillantást kaphattok sikeres humanitárius szervezetek tevékenységébe, hazai, nemzetközi projektekbe, és lehetőséget kaptok autentikus személyekkel közösen gondolkodni a valódi fejlesztési segítségnyújtás lehetőségeiről.

Hogy ne csak az eszeteket mozgassuk meg, a kezek és a lábak is sorra kerülnek: lesz zene és tánc, kézműveskedés, vetélkedő, és ha már kicsit Afrikában vagyunk, törzsközösség és vének tanácsa.

Miközben felfedezed déli szomszédunkat, Afrikát, saját magaddal kapcsolatban is értékes és gazdag tapasztalatokra tehetsz szert!

A tábort az Afrikáért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány szervezi 2001 óta. Látogass meg minket a www.afrikaert.hu weblapon.
Helye és ideje: Mórahalom, 2008 július 7-13.


A táborra idén már csak korlátozott számban tudunk helyet biztosítani!

Előzetes regisztráció és jelentkezés a következő email címen: pappkri@gmail.com - ahol a neveden kívül add meg születési évedet, iskolád nevét és székhelyét, valamint a telefonos elérhetőségedet. Ezzel felkerülsz egy várólistára, és - a jelentkezésük sorrendjében - júniusban fogjuk értesíteni a szerencséseket, akik részt vehetnek a táborban.

A részvétel kedvezményes - 12 ezer forint -, amiben benne van a szállás, az étkezés, illetve a programok szervezése.

Mivel nem látjuk előre, hány embernek tudjuk biztosítani a részvételét, jelentkezz mielőbb!



További programok, események:

  • Afrika Hangjai 5.
    Az előadássorozat ötödik előadása.
  • Afrika hangjai 4.
    Az előadássorozat negyedik előadása.
  • Afrika hangjai 3.
    Az előadássorozat újabb, harmadik előadása, mely ezúttal Afrika portugál nyelvű irodalmait mutatja be.
  • Magyar László-emlékülés és könyvbemutató
    Emlékülés és könyvbemutató a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
  • Jótékonysági koncert
    Idén is megrendezésre kerül a Taita Alapítvány Afrikai Gyermekekért
    szervezésében egy jótékonysági koncert.
  • Gambia - Afrika mosolygó arca
    Gambia kis ország - egy közepes méretű világtérképen nem is látszik (egy nagyon is csak alig). Gambia békés kontinensén talán az egyetlen. Gambia olcsó - egy jó kávét 30 forintért meg lehet kapni. Gambia területének 12 százaléka víz. Gambia az egyik legnagyobb mogyoró-exportőr ország - ha itthon földimogyorót rágcsálunk, az jó eséllyel onnan származik. Gambia elnöke 31 évesen lépett hatalomra. Gambia lakosai folyton mosolyognak. Gambia az egyetlen olyan ország, amelynek csak egy szomszédja van. Gambia konzulja november utolsó péntekén fél ötkor tradicionális helyi ételeket kóstoltat a Merlinben.
  • VILÁG KÖRÜLI ÚTON, AZ EMBERI JOGOK NYOMÁBAN - Filmvetítés
    Az Amnesty International Magyarország és a Vista Utazási Iroda közös vetítéssorozatának következő filmje: Darwin rémálma
  • Humanitárius turizmus a Kongói Demokratikus Köztársaságba
    2008. október 18.-30. - 13 nap Afrikában!
  • Afrika Multikulturális Fesztivál
    The African Multicultural Festival Organization Committe has the Pleasure to invite you and your Family to the Festival Celebration in Budapest.
  • Afrika Falu 2008
    Vigántpetend, Kultúrház

    2008. július 25. – augusztus 3.